Teraz jest 09 09 2010, czwartek, 07:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
Post Tytuł: RE: W sprawie psich kupek...

Napisane: 
22 02 2006, środa, 20:29
Masz stary racje z tymi psami na stolarzowickiej przy wiezowcach przejsc nie idzie w tej chwili potrzeba spychacz aby to posprzatal nie mowiac jak to cholerstwo wyje po nocach i dniach jorgb napisał/a:
Cytuj:
> Strach mnie bierze na myśl co zobaczę wiosną na
> naszych trawnikach. Nietylko ilośc szokuje, ale i
> wielkość tych kupek. Każdy ich gram odpowiada
> pojemności mózgu właściciela owego "kupkowicza".
> Śnieg narazie wszystko maskuje, ale ostrzegam:
> WIOSNĄ KUPY NAM WYROSNĄ. Tak poważnie: problem to
> jednak nie lada ponieważ obok przed moją klatką
> jest duża fajna tablica z napisem "ZAKAZ
> WYPROWADZANIA PSÓW".
> I co !? - ktoś powie - ano właśnie to, że z tej
> właśnie klatki wyprowadza się psy na ten
> wspomniany trawnik z tablicą informacyjną!
> Chamstwo oraz wychodząca słoma z butów
> właścicieli tych psów to poważna sprawa,ale co z
> tego skoro prawo jest kalekie. Wiemy o co
> chodzi... zatem mam propozycje do odpowiednich
> władz by robić naloty dywanowe na poszczególne
> rejony osiedla. Jak by tak przez tydzień od rana
> do wieczora pokrążyła ekipa w cywilu( np.pierw na
> Nickla,potem na Felińskiego) i powlepiała mandaty
> to by poszła fama po osiedlu i niejeden by sie
> zastanowił gdzie ma jego pies "robić".Trochę się
> rozpisałem, ale obiecuję być bardziej aktywny.
> Nie proszę o poparcie bo czuję,ze je mam, ale o
> chęć do zwracania uwagi psowym właścicielom a
> władzy o mobilizację i to efektywną /Pozdrawiam -
> człowiek z Nickla/

Napisane: 
24 02 2006, piątek, 21:10
Jestem za oglaszamy konkurs na najlepiej z...(cenzura) chodnik lub ktory wlasciciel psa jest najbardziej podobny do swojego pupilka
(2006-04-21 15:23:03) Wiadomość została zmodyfikowana

Napisane: 
27 02 2006, poniedziałek, 12:30
...nie najlepszy byłby konkurs pt"Jaka kupka jest podobna do właściciela psa? "Pozdrawiam wszystkich co podziwiają te piękne i wyłaniające sie z pod śniegu rolady - smacznego - A WŁADZA NIC DALE NA TO.....

Napisane: 
21 03 2006, wtorek, 12:02
No i co kochani nie miałem racji jak zacząłem ten temat ! Przyjemnie tak patrzeć teraz na te psie odchodki.Sprawa zamilkła jak tylko ja się wyciszyłem a przecież tylu was na to patrzeć nie moze !!!

Napisane: 
28 03 2006, wtorek, 21:13
No i kolego doczekales sie wiosny miales racje strach patrzec jak te kielbachy leza ,trzeba miec szczescie aby w nie nie wdepnac,ze sie spoldzielnia nie wezmie za wlascicieli pieskow,czyba ze Pani Prezes tez ma pieska i robi to samo,co inni wlasciciele pieskow glupio by jej bylo sprzatac po swoim pupilku.

Napisane: 
05 04 2006, środa, 10:12
Witam "gościu". Jakbyśmy nie pisali to wsioków kultury nie nauczymy do końca świata. Nie ubliżam każdemu "nie z tąd" bo tu raczej chodzi o sposób życia i kulturę niż o miejsce pochodzenia.Polecałbym obejrzeć co niektórym"Dzień Świra" jak pan Marek robił kupke pod drzewem. Nie namawiam do tego aczkolwiek niejeden by sie zastanowił jak by mu się tak odwaliło rolade pod balkonem.Pozdrawiam 1

Napisane: 
21 04 2006, piątek, 11:18
w innym miejscu pisales o sluchawkach, a ja ci napisze niech (cenzura) wszystko co jest obok ciebie
(2006-04-21 15:21:26) Wiadomość została zmodyfikowana

Napisane: 
26 04 2006, środa, 14:20
Ludzie, nie jesteście sami na tej planecie !!
Zresztą, gdyby nie moje kupki, które nawożą jałową po zimie glebę, to nie zobaczylibyście żadnej roślinki na tym waszym zmarnowanym ludzką ręką Śląsku.
Hau!

Napisane: 
26 04 2006, środa, 14:28
jorgb ... żal mi cię ... nie masz nic ciekawszego do roboty w życiu

Napisane: 
27 04 2006, czwartek, 12:54
Do tej dyskusji dodam tylko iż podatek płacony za posiadanie psa w Bytomiu jest jednym z najdroższych w Polsce dla przykładu w Krakowie wynosi 22 zł .
Psie kupki drażnią - OK zgadzam się ale tylko wczesną wiosną gdy nie ma trawy.
Obowiązek sprzątania po psie jest właściwy ale tylko wtedy gdy pupilek zrobi kupę na chodniku lub ulicy.
Gdy załatwi swoją potrzebę pod drzewkiem lub na trawniku moim zdaniem jest ok bo tak jak ktoś tu pisał jest to naturalny nawóz i tyle.
Proszę jednak zwróćcie uwagę również na śmieci walające się po ulicach , pełno petów ( pieski palą papierosy ? ) , papierów czy plastikowych torebek i butelek.
Nie zrobiły tego pieski , nie rozłożą się owe śmiecie w dwa dni jak psa za przeproszeniem kupa - to jest problem.
Nie widzicie tego - to zapraszam na skraj lasku Miechowickiego.
Piszecie o psich kupkach - dla mnie zagrożeniem większym niż kupy są bezmyślni właściciele psów puszczający je bez smyczy .
Dodam tylko , że na za przeproszeniem kupki nie ma rozporządzeń a na smycz jest.

Napisane: 
27 04 2006, czwartek, 20:47
Ja chodzę z psem na "łąkę" za halą targową, tam kupki też działają jak nawóz !
Zaś zimą był problem, bowiem śniegu na trawnikach było po pas, a na chodnikach po kostki :smiech2:
Ale było rozwiązanie ... sama odśnieżałam kawałek trawniczka koło parkingu dla pieska ... codziennie !

Post Tytuł: Do Frisch-a i nie tylko
Kierownik młodszy
Kierownik młodszy

Napisane: 
07 09 2006, czwartek, 09:26
Dobra złagodniałem nieco..... proszę mi tylko powiedzić dlaczego ja mam dziennie po kilka razy się przypatrywać na "pracujące psie tyłki". Zgoda jak ktoś idzie dalej pod las, ale ludzie nie pod oknami i nie pieprzcie o nawożeniu bo to jest tak głupie, że swiadczy o was!
Tak na marginesie:jeśli można by było poczytać myśli waszych pupilów to napewno by się tam jedna znalazła :
"stary/stara nie ciąg mnie juz do chaty i daj mi się porządnie załatwić. Lubie pod drzewkiem zdala od gapiów a nie jak tylko wyjde przed klatkę to muszę wracać bo ty mój właścilcielu drżysz z zimna albo się śpieszysz jak zwykle zresztą - hau !"
Do "antypesymistki" ! Te posty to poniekąd psychiczny relaks - niebo w poruwnaniu z ewentualnym kontaktem z Twoimi pogladami.

Post Tytuł:
Kierownik
Kierownik

Napisane: 
25 04 2007, środa, 01:14
Dobra złagodniałem nieco..... proszę mi tylko powiedzić dlaczego ja mam dziennie po kilka razy się przypatrywać na "pracujące psie tyłki". Zgoda jak ktoś idzie dalej pod las, ale ludzie nie pod oknami i nie pieprzcie o nawożeniu bo to jest tak głupie, że swiadczy o was

Taka samo jak inni musza przyglondac sie menelom pijakom siedzacym na laweczkach na skwerku, niewspomne o wyrzuconych resztkach z obiadu,strego chleba, i innym niezbyt przyjemnym zeczach ktore mozna zbaczyc pod naszymi balkonami.

Prawde mowiac wole z corka oglondac zalatwiajacego sie psa ,niz oglondac cpunow i pijaczkow ktorych na naszym osiedli niebrakuje!! i nikomu to jakos nieprzeszkadza!!

Post Tytuł:
Wszystko wie
Wszystko wie

Napisane: 
04 05 2007, piątek, 13:15
Od cpunow i pijaczkow jest POLICJA a od pieskow jego wlasciciel niech kazdy pilnuje swojego a bedzie dobrze Piesek nie jest winien ze obsrywa chodniki tylko jego wlasciciel tak samo od porzadku jest policja,.Pytanie czy my mamy POLICJE?.Bo PIESKI maja wlascicieli

Post Tytuł:
Kierownik
Kierownik

Napisane: 
07 05 2007, poniedziałek, 19:51
:cry: :cry: Policje mama ale jakos jej niewidac,albo poprostu niechce widziec problemu!!

A co do wlascicieli psiakow,to powiem tylko tyle!! ze gdyby raz jeden dostal porzadny mandat,to nastepnym razem by pozbieral kupeczki swojego psa!!

Sama bylam dzis Swiadkiem,gdy piekny pies naszej Pani doktor uwalil kupsko wielkosci bochenka chleba na srodku chodnika,gdy starsza osoba zwrocila owej pani uwage,uslyszala pare obrazliwych slow pod swoim adresem. No .....Mac !! Inteligencja wielka szkoda slow Powinno sie karac karac i jescze raz karac

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]