Teraz jest 09 09 2010, czwartek, 07:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
Post Tytuł: Chorzy ludzie chory sport czyli Mysliwi strzelają
Kierownik
Kierownik

Napisane: 
02 11 2009, poniedziałek, 11:13
Jestem miłośniczką przyrody i prawie każdy dzień jestem z aparatem w ręku na Miechowickich polach.Ale chyba już nie długo,bo życie mi jescze miłe.

To co się dzieje w Miechowickich lasach I polach,wola o pomstę do nieba,idąc polem nie wiesz kiedy dostaniesz śrutem w plecy.Normalne Eldorado,strzelają do wszystkiego co się rusza.Najgorzej jest na polu od ul Drobczyka i Warszawskiej, przyjezdza terenowym samochodem gośc, i strzela w pobliskie szuwary nie patrzy czy są tam wędkarze,czy obok bawią się dzieci czy spacerują ludzie. Dodam ze w tym miejscu często biegają dzieci z pobliskich domków z ul drobczyka ! Często widzę tam spacerujących ludzi z psami i,dziećmi,dziewczynki jeżdżące konno.W poblizu jest szkoł.a Czy normalny człowiek będzie tam strzelał ok godz 15 17 kiedy wiadomo ze mogą tam być ludzie. Kilka dni temu znowu było słychać strzały z sztucera,była godz14 Niedziela.

Dzwoniłam w tej sprawie do Związku łowieckiego,ten odesłał mnie do nadleśnictwa i tak w kolo Macieju jeśli to nie pomoze wyslę sfotografowane martwe ptaki czaple,kaczki do Ministerstwa Ochrony środowiska

Ambona na polu od ul Warszawskiej,
[img=http://img264.imageshack.us/img264/6126/bellatwilightseries6063f.jpg]

Post Tytuł: Re: Chorzy ludzie chory sport czyli Mysliwi strzelają
Prezes
Prezes

Napisane: 
27 12 2009, niedziela, 18:30
Byłem dziś na spacerze w lesie. Niedziela, godzina 11.
I nagle znalazłem się na linii ognia ! Bez ostrzeżenia rozległy się strzały i tylko dzięki temu postowi domyśliłem , śię że to myśliwi strzelają . Ale jak napisałem - była to niedziela i godzina między 11 a 12.
Czy już nie można wyjść do lasu na spacer !?
Co to się dzieje ? To jakieś zdziczenie obyczajów ! Kiedyś to było nie do pomyślenia!
Co na to nadleśnictwo? Czy w ogóle wiedziało ?
To po prostu zgroza....

Srebrna odznaka
Srebrna odznaka

Napisane: 
27 12 2009, niedziela, 19:45
Nadleśnictwo? A co to takiego? Dopiero, gdy im nowy obywatelski wariant autostrady zaczął zagrażać interesom, to zaczęli działać w interesie swoim, ale też i lasu i mieszkańców Miechowic. Ale pożal się Boże myślistwo to za mała sprawa, tym bardziej, że pewnie sami to akceptują. Sprawy raczej nie załatwisz. Cóż, las niebezpieczny jest - a to cię quad bądź motor enduro przejedzie, a jak nie to kula dosięgnie. a-nie2 W Życiu Bytomskim też temat ostatnio poruszono.

Prezes
Prezes

Napisane: 
27 12 2009, niedziela, 21:53
Cytuj:
Dzwoniłam w tej sprawie do Związku łowieckiego,ten odesłał mnie do nadleśnictwa i tak w kolo Macieju jeśli to nie pomoze wyslę sfotografowane martwe ptaki czaple,kaczki do Ministerstwa Ochrony środowiska

..bedzie interwencja, ale jak juz stanie sie tragedia... jak mozna w poludnie strzelac, debile nie ludzie..bez wyobrazni. :twisted:

Wszystko wie
Wszystko wie

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 11:55
Może zróbmy tak - niech każdy kto widział na własne oczy opisze tu dokładnie co się działo, kiedy i w jakich okolicznościach. Zbierzemy to do kupy i wyślemy list do Prezydenta miasta.
Tylko nie piszcie, że to nie ma sensu - sens zawsze jest, a wybory się zbliżają, więc nie podejrzewam, żebyśmy zostali zbyci :)

Prezes
Prezes

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 12:25
Cytuj:
Zbierzemy to do kupy i wyślemy list do Prezydenta miasta.
Tylko nie piszcie, że to nie ma sensu - sens zawsze jest, a wybory się zbliżają,

Sens oczywiscie ze jest, my o tym wiemy i inni..ale czy p.Koj bedie widziala - watpie...
Pan prezydent pewnie otrzymuje mnostwo takich listwo dziennie, z prosbami, uwagami i nnym waznymi problemami..ale..... czytajac jego BLOG >>>KLIK .. jest wiecznie zajety spotkaniami, zjadami,zebraniami i innymi uroczystosciami ...tak tak to wszystko na rzecz i dobro Bytomia .... a-tak1

....... a wybory tuz tuz a-palec a-palec a-palec ... My bedziemy pamietac

Wszystko wie
Wszystko wie

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 12:33
Co szkodzi napisać... PRezydent nawet na maile odpisuje...

Srebrna odznaka
Srebrna odznaka

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 12:44
netowiec napisał(a): 
Cytuj:
Zbierzemy to do kupy i wyślemy list do Prezydenta miasta.
Tylko nie piszcie, że to nie ma sensu - sens zawsze jest, a wybory się zbliżają,

Sens oczywiscie ze jest, my o tym wiemy i inni..ale czy p.Koj bedie widziala - watpie...
Pan prezydent pewnie otrzymuje mnostwo takich listwo dziennie, z prosbami, uwagami i nnym waznymi problemami..ale..... czytajac jego BLOG >>>KLIK .. jest wiecznie zajety spotkaniami, zjadami,zebraniami i innymi uroczystosciami ...tak tak to wszystko na rzecz i dobro Bytomia .... a-tak1

....... a wybory tuz tuz a-palec a-palec a-palec ... My bedziemy pamietac

Ale na blog ma czas... Blog, który często jest pyskówką i to z udziałem samego autora. :roll: Cóż, można do niego napisać. Do mnie nie strzelali, nie widziałem tego, a przynajmniej tak mi się wydaje, albo już nie pamiętam...

Co do działań już poczynionych, to pismo w imieniu Fundacji "Lex Animal", Stowarzyszenia na Rzecz Ochrony Lasu Bytomskiego i Fundacji dla Zwierząt z siedzibą w Katowicach już dawno zostało wysłane do prezydenta Koja i do nadleśnictwa, a także i inne instytucje zostały o sprawie poinformowane. Także tu - na miejscu - odpowiednie pismo z prośbą o interwencję zostało złożone w siedzibie miechowickiej Policji - jakieś 3 tygodnie temu. A więc działania podejmowane są już od pewnego czasu. Także artykuł w ostatnim ŻB jest efektem tych działań.

Wszystko wie
Wszystko wie

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 13:57
Tego nie wiedziałem... mam więc nadzieję, że coś to da.
PS: W których rejonach lasu (poza tym co już napisano) widzieliście tych dzikusów z bronią?

Srebrna odznaka
Srebrna odznaka

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 16:33
Piszcie do koła łowieckiego w naszym mieście - Koło Łowieckie ŁOŚ:

http://www.los.bytom.pl/

Koło Łowieckie "ŁOŚ" w Bytomiu
ul. Zamenhofa 4/4
41-902 BYTOM
NIP 626-10-62-061

Jan Bierut - Prezes Koła - tel. 601 535 255
Jan Gawdzik - Łowczy Koła - tel. 601 456 404

e-mail: kolo@los.bytom.pl

Można też poinformować Polski Związek Łowiecki:

e-mail: pzlow@pzlow.pl
telefon: (0-22) 826 20 51
adres:
Nowy Świat 35
00-029 Warszawa

http://www.pzlow.pl/palio/html.run?_Ins ... 1377234136

...i Zarząd Okręgowy (podaję link, gdzie adres odnosi się do...no właśnie - Katowic czy Siemianowic Śląskich? a-czekam ):

http://www.pzlow.pl/palio/html.run?_Ins ... =106999687

Do Nadleśnictwa Brynek:

Państwowe Gospodarstwo Leśne
Lasy Państwowe
Nadleśnictwo Brynek
ul. Grabowa 3, 42 – 690 Tworóg

tel/fax: 285 – 74 – 91 (63; 95)
adres e-mailbrynek@katowice.lasy.gov.pl

http://www.katowice.lasy.gov.pl/web/brynek/

I kontakt z Regionalną Dyrekcją Lasów Państwowych w Katowicach (wszelkie organy, działy, wydziały i instytucje stowarzyszone):

http://www.katowice.lasy.gov.pl/web/rdl ... ce/kontakt

Powodzenia!

Wszystko wie
Wszystko wie

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 19:05
Napisałeś gdzieś?

Srebrna odznaka
Srebrna odznaka

Napisane: 
29 12 2009, wtorek, 19:52
1przemo1 napisał(a): 
Napisałeś gdzieś?

Ja nie. Niestety, nic nie widziałem, nic nie słyszałem. No chyba, że można napisać do lokalnego koła łowieckiego z zapytaniem o cykl polowań, sposób ich przeprowadzania oraz czasu i miejsca, gdzie się odbywają.

Kierownik
Kierownik

Napisane: 
20 01 2010, środa, 01:11
Tak jak napisałam Powiadomiłam koło łowieckie i nadleśnictwo. Ale to wszystko kółko wzajemnej adoracji. Osoba strzelająca to mieszkaniec Miechowic dosyć znany z upodobań Przyrody jaki strzelania do psów i wszystkiego co się rusza.

Prezes
Prezes

Napisane: 
20 01 2010, środa, 08:38
To wszystko tłumaczy.
Niestety ...

Kierownik młodszy
Kierownik młodszy

Napisane: 
26 01 2010, wtorek, 18:41
moniqa4 napisał(a): 
Tak jak napisałam Powiadomiłam koło łowieckie i nadleśnictwo. Ale to wszystko kółko wzajemnej adoracji. Osoba strzelająca to mieszkaniec Miechowic dosyć znany z upodobań Przyrody jaki strzelania do psów i wszystkiego co się rusza.

możesz bardziej rozwinąć temat tego "ktosia" a może warto zainteresować tym tematem nasz Komisariat.Byłem kilka dni temu rano obok Brandki i z okolic ulicy Drobczyka lub tamtego kierunku słyszałem strzał (przynajmniej takie odniosłem wrażenie).

Zobacz profil WWW  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]