Teraz jest 09 09 2010, czwartek, 07:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
Post Tytuł: RE: nowe umowy SMM

Napisane: 
28 06 2006, środa, 00:19
Jestem po raz pierwszy na forum. Zaskoczyło mnie z jaką łatwością oskarżacie wszystkich członków Zarządu i Rady, ubliżacie im, macie wiedzę o wszystkim i na wszystkim się znacie. Przywilej anonimowości i braku odpowiedzialności za słowo-fajna zabawa można o każdym powiedzieć co tylko się chce. Powodzenia i więcej pokory.

Administrator

Napisane: 
28 06 2006, środa, 09:33
Drodzy Państwo, pozwólcie na mały apel.
Nie ulegajmy prowokacjom i unikajmy osobistych, niepopartych faktami ataków. Nie dawajmy drugiej stronie argumentów, że nie ma z kim rozmawiać, bo zamiast merytorycznej dyskusji spotyka się z pyskówkami.
Unikajmy wytykania sobie i innym politycznych sympatii. W ten sposób się podzielimy, a w tej chwili ważne powinno być tylko to, że wszyscy jesteśmy mieszkańcami osiedla Miechowice.
To tak na szybko, pod wpływem powyższych, spontanicznych głosów oburzenia.
pozdrawiam i zapraszam obie strony do polemiki:
http://spoldzielcy.miechowice.net

Zobacz profil WWW  

Napisane: 
28 06 2006, środa, 10:59
Dokładnie tak. I teraz ci, którzy mają cos do powiedzenia, zostaja wrzuceni do jednego wora z pyskaczami- dokładnie tak jak na zebraniach.
Szanowny forumowiczu o pseudonimie "nowyy". Zarzucasz obecnym tu wpisom anonimowość, a sam wystepujesz anonimowo. Niestety nie mogę przyznać Ci racji w kwestii anonimowej odwagi a w związku z tym anonimowej odpowiedzialności za słowo, gdyż na zebraniach- ostatnim i wielu poprzednich- nie ma ludzi anonimowych. Padają tam oszczerstwa pod adresem Zarządu, Rady Nadzorczej, padają wulgarne sformuowania i okrzyki nawołujące wręcz do linczu! Wszystkich tych krzykaczy widzimy i widzą ich adresaci tych zachowań. Czemu Zarząd wraz z Radą Nadzorczą nie podejmuja działań usunięcia takich delikwentów z sali? Przecież jest zatrudniona ochrona, można podać delikwenta do sądu itd. Niktórzy zebrani próbują uspokajać, robi sie niepotrzebny szum, czasem przepychanki... No czemu Zarząd na to nie reaguje? Odpowiem: bo własnie wtedy najłatwiej zarzucić członkom brak odpowiedzialności, merytoryki i znajomości przepisów. Bo właśnie wtedy można podjąć uchwały "zgodnie z postulatami członków".
Szanowny forumowiczu "nowyy"- prosze kierować swoje zastrzeżenia do konkretnych osób.

Napisane: 
28 06 2006, środa, 18:14
Najbardziej śmieszą mnie wypowiedzi osób, które twierdzą uparcie, że zależy im na dobru ogółu, a nie na przejęciu władzy, wykorzystując to całe zamieszanie. Może ktoś się na to nabierze, mam tylko nadzieję, że jak najmniej członków naszej spółdzielni.

Napisane: 
28 06 2006, środa, 20:06
Witaj " nowyy"
Jeżeli byłeś dzisiaj na zebraniy "informacyjnym" zorganizowanym i manipulowanym przez zarząd, a napewno jesteś osobą myślącą, to przed snem pomyśl " jak ja bym to zrobił, aby było tak jak chcę."
Miłej nocy.

Administrator

Napisane: 
28 06 2006, środa, 21:10
Czy można prosić o krótką informację co tam się działo? Ja niestety o tej porze musiałem być w pracy.

Zobacz profil WWW  

Napisane: 
28 06 2006, środa, 23:21
Masz rację ,że umowę w sprawie wody podpisać musisz i oddać bo jeden z punktów umowy mówi o tym ,ze jak nie oddasz podpisanej umowy to automatycznie zostanie naliczony ryczłt.Ale masz prawo nie zgodzić się z umową i z adnotacją oddać jedną z umów.Pamietaj ,że dostałeś do podpisania 2 szt umów. Obie musza być podpisane i miec te same adnotacje a i potwierdzenie oddania w działe czynszów też musi być.
Co do termoizolacji SMM pobiera ją bezpodstawnie łamiąc prawo. Żadna społdzielnia nie może sama od siebie i bez zgody czlonka-lokatora obciążać go kosztami modernizacji,tak mówi Art. 209 “Prawa spółdzielczego” .Może to zrobić ale tylko po spisaniu odpowiedniej umowy z lokatorem członkiem spółdzielni (Art. 209 “Prawa spółdzielczego”,kodeks cywilny
i ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych). Jeżeli tego nie zrobi to zarząd ponosi osobistą odpowiedzialność i z własnej kieszeni musi pokryć koszty takiej decyzji (art. 39 §1 k.c, przekroczenie uprawnień) .

Napisane: 
29 06 2006, czwartek, 12:20
Czy to środowe spotkanie z BPK doszło do skutku? ktos coś wie? Gdyby nie info tu na forym to nie wiedziałbym, że takie spotkanie ma sie odbyć. Niestety, wybrana pora nie dała mi szans na przybycie i nawet nie wiem, czy się to spotkanie odbyło... Odezwijcie sie ludzie- pisanie nie boli :smiech1:

Administrator

Napisane: 
30 06 2006, piątek, 17:29
Na niektórych klatkach schodowych pojawiło się ogłoszenie podpisane przez członków Zarządu SM”M”.
Według tego dokumentu w wyniku środowego zebrania zawieszono realizację nowych umów. Ma zostać przeprowadzona ankieta, w której będziemy mogli wypowiedzieć się w tej sprawie i jej wyniki mają być wiążące. Tymczasem nowe umowy nie będą obowiązywały, nie będą też wyciągane żadne sankcje wobec tych osób które ich nie podpisały.
----
pozdrawiam i zapraszam

Zobacz profil WWW  

Napisane: 
30 06 2006, piątek, 21:44
No i widzicie "zdrowa woda zdrowia Doda..." Pozdrowienia dla KATE 25.
:rad1:

Napisane: 
02 07 2006, niedziela, 10:40
mamay tę demokrację czy nie? A może pseudodemokrację za którą można dostać w mordę od kogoś kto ma stołek i uważa że może więcej niż pospólstwo

Napisane: 
02 07 2006, niedziela, 12:56
Pozdrawiam również. Zapraszam wszystkich na oficjalną stronę komitetu powstałego 19.06.2006 - www.kol.miechowice.pl
Ze mną można sie skontaktować pod e-mailem: katekate25@interia.pl
~Wodniczek napisał/a:
Cytuj:
> No i widzicie "zdrowa woda zdrowia Doda..."
> Pozdrowienia dla KATE 25.
> :rad1:

Administrator

Napisane: 
03 07 2006, poniedziałek, 10:20
Witam, na stronie Komitetu napisano, że o kształcie nowych umów maja decydować delegaci rejonów, natomiast SM w swoim ogłoszeniu pisze o przeprowadzeniu ankiety w tej sprawie. Czy można prosić o podanie jednolitej i ostatecznej wersji? (prośba do obu stron :rad1:)
Przede wszystkim - jaki wpływ wynik owej ankiety będzie miał na decyzje podejmowane przez delegatów?
(2006-07-03 10:45:09) Wiadomość została zmodyfikowana
----
pozdrawiam i zapraszam

Zobacz profil WWW  
Administrator

Napisane: 
03 07 2006, poniedziałek, 20:50
Informacja dla osób wchodzących do serwisu "Miechowice" bezpośrednio na Forum:
Ukazał się nowy artykuł "Co w wodzie szumi" http://miechowice.w.interia.pl/Miechowice/Smm05.html
Korzystając z okazji, chciałbym podkreślić że:
Obecnie na temat wydarzeń związanych z "umową wodną" informują Państwa niezależne źródła internetowe pod adresami:
http://www.kol.miechowice.pl - Komitet Obrony Lokatorów
http://spoldzielcy.miechowice.net - nieformalny blog członków S.M. “Miechowice”
oraz skromny serwis "Miechowice" na którym właśnie znajduje się to forum i który to serwis jest również niezależny i nie ma nic wspólnego z SM"M", nie należy do nikogo z SM"M", nie ulega wpływom oraz nie posiada znajomości w SM"M", co uważny czytelnik zauważy wędrując po stronach serwisu.
Pozwoliłem sobie na tę uwage ze względu na rosnący mit o serwisie "strony spółdzielni" oraz nieporozumienia dotyczące wysyłanej do mnie poczty typu: "..przepaliła sie żarówka na Nickla w piwnicy, niech ktos przyjdzie wymienić...". Traktuję to z usmiechem i cieszy mnie popularność serwisu, ale już nie odpowiadam na tego typu listy.
Pozdrawiam serdecznie, Administrator
----
miechowice

Zobacz profil WWW  

Napisane: 
05 07 2006, środa, 19:05
Osobiście wydaje mi się, że powinniśmy oskarżyć zarząd SMM o niegospodarność. Rozesłanie kilku tysięcy umów listem poleconym, po 3,5zł każdy, które to umowy nagle zostały unieważnione (a więc nie były dobrze przemyślane) to strata min. kilkunastu tyś złotych!
Co więcej - u mnie było tak, że w ciągu 2 dni dostałem ze SMM 2 listy polecone - tak gdyby nie mógł ktoś panować nad wysyłkami i wysyłać ich w jednej przesyłce...
----
--
Przemek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]