Teraz jest 09 09 2010, czwartek, 07:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
Post Tytuł: RE: nowe umowy SMM
Administrator

Napisane: 
05 07 2006, środa, 19:42
Cytuj:
> ... Rozesłanie kilku
> tysięcy umów listem poleconym, po 3,5zł każdy,
> które to umowy nagle zostały unieważnione (a więc
> nie były dobrze przemyślane) to strata min.
> kilkunastu tyś złotych!

Gdyby tak było, to faktycznie byłby jakiś powód, ale u nas umowy roznosiła dozorczyni i myślę, że podobnie było w większości przypadków. Podejrzewam że polecony szedł tylko do osób, których nie można było zastać w domu.
Pozostaje oczywiście koszt papieru, tonera i "prawnika" :smiech2:, który to ułożył.
----
pozdrawiam i zapraszam
http://spoldzielcy.miechowice.net

Zobacz profil WWW  

Napisane: 
05 07 2006, środa, 21:54
Gdy była u mnie pani spisywać liczniki wody specjalnie ją zapytałem czy sprawdzają czy ktoś nie oszukuje w jakiś sposób - lewe ujęcia wody, magnesy, itp. - stwierdziła, że tak, ona patrzy (choć u mnie nie specjalnie oglądała co mam w okół licznika). Zapytałem też czy mają urządzenia do sprawdzania namagnesowania rur (co mogłoby świadczyć o używaniu magnesów), stwierdziła, że gdzie tam... niczego podobnego nie używają.
SMM niby się chwali, że m takie urządzenia - więc jaki problem przy spisywaniu licznika sprawdzić od razu liczniki w tym zakresie?
Coś starania SMM o wyjasnienie różnic w zużyciu faktycznym i licznikowym wydają mi się mizerne :/
----
--
Przemek

Napisane: 
05 07 2006, środa, 23:25
przemolo napisał/a:
Cytuj:
> Coś starania SMM o wyjasnienie różnic w zużyciu
> faktycznym i licznikowym wydają mi się mizerne :/

Bo spółdzielni na tym nie zależy. Przecież bardzo wygodne dla nich rozwiązanie to kwota należna BPK = kwota zebrana od członków nie ważne jaką formą rozliczenia, byle nie trzeba było główkować, a ludzie niech się żrą między sobą. Wtedy zarządca jest wporządku przed BPK i może sie pochwalić skutecznością działań na rzecz spółdzielców- tylko że to wszystko naszym kosztem. My jestesmy ci źli, których zdyscyplinowano, a oni sa ci dobrzy, którzy pilnują aby nie ucierpieli uczciwi od tych nieuczciwych... tylko którzy są którzy?
Aha..no i zawsze zasługi własne zarząd wynagrodzi sobie odpowiednią premią. Skoro nie będzie strat na wodzie, to z założenia będa zyski... miłej nocy.

Napisane: 
06 07 2006, czwartek, 12:31
Czy ktoś jest w stanie podać mi zasady rozliczeania zużycia za ciepłą wodę

Napisane: 
07 07 2006, piątek, 00:13
nie żebym była czepialska, ale umowy były dostarczane listem poleconym? Do mnie umowę przyniosła pani dozorczyni.

Post Tytuł: ciepła woda

Napisane: 
07 07 2006, piątek, 00:19
Cena metra wody zimnej (plus kanalizacja) czyli 8,40 plus podgrzanie czyli 12,00 w sumie 20,40 za metr sześcienny ciepłej wody.
Zastanawiam się tylko kto ustala cenę podgrzania i czy w Bytomiu jest to cena ujednolicona czy tylko nasza wspaniała Spółdzielnia narzuciła nam taką cenę podgrzania.

Post Tytuł: stan licznika bez magnesu :-)

Napisane: 
07 07 2006, piątek, 00:26
Mieszkam w Miechowicach już dobrych kilka lat i przyznam szczerze, że przez cały ten czas zdarzyło się aż raz, jeden jedyny, chyba rok temu, że panie spisując liczniki wody sprawdzały ujęcia wody.
Nie ma mowy oczywiście o sprawdzaniu namagnesowania liczników czy też rur, one po prostu sprawdzały czy po odkręceniu kurków liczniki reagują.
Więc jak się to ma do starannej kontroli przeprowadzanej przez Spółdzielnię?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]